Rengøringen afhænger af overfladen

At gør sit gulv rent behøver ikke være en større videnskab. Men her er et par gode råd, som vi vil anbefale dig at følge. Vælg et rengøringsmiddel, der passer til gulvets overfladebehandling.

Lakerede trægulve

Rengøring
Behøver i princippet ingen særlig vedligeholdelse. En støvsuger og en opvredet klud gør altid underværker, når der skal fjernes skidt og snavs. Put vaske-plejemidlet i spanden og bland med vand. Brug altid så lidt vand som muligt, når det handler om gulve. Ved at bruge laksæbe, efterlades der ikke en sæbefilm på overfladen.

Vedligehold og ridser
Hvis der med tiden komme små ridser eller mindre slidområder (ikke gennemrids) kan gulves påføres en lakpleje. Ud over at fjerne mindre ridser, styrker lakplejen også overfladen. Det er meget vigtigt, at gulvet afrenses med trærens før lakplejen påføres, så der opnås en god vedhæftning.

Olierede trægulve

Rengøring
Skal jævnligt rengøres med støvsuger og vaskes med en klud opvredet i vand tilsat natursæbe, ligesom de fra tid til anden skal vedligeholdes med olie eller plejepasta. Den rette pleje giver en overflade, der er let at gøre ren.

Vedligeholdelse
Hyppigheden afhænger af trafik/slid på gulvet.Kendetegn for et gulv, som trænger til vedligeholdelse er småridser, udtørring i overfladen og mangel på den oprindelige glød. Det er vigtigt at gulvet bliver afrenset med trærens før behandling.

Luftfugtighed
Olierede gulve er særligt udsat udtørring ved lav luftfugtighed.Det anbefales, at der er en luftfugtighed i rummet på mellem 35-65 RF (Relativ Fugtighed). Dette kan kontrolleres med et hygrometer.Bliver luftfugtigheden lavere end 35 RF – skal der tilføjes fugt. Det kan ske ved at lade døre til badeværelset eller køkkenet stå åben eller ved en god udluftning.